Activiteiten vanuit de praktijk

  • Individuele begeleiding worden verzorgd op: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
  • Op maandag middag  wordt er thuis in de tuin gewerkt. Ieder die wil wroeten in de aarde, zijn hoofd wil leegmaken is welkom om een handje mee te helpen. (Wel van tevoren aangeven.)
  • Eén keer in de maand natuurcoaching op maandagochtend. (in groep). Telkens gaan we een ander stukje natuur verkennen. Bij interesse stuur een mail.
  • Stilte retraite weekend 2024 word voorbereid, verdere info volgt nog.

Activiteiten vanuit Natuurlijk Leven

Geplande activiteiten

Kweepeer, een oude vrucht maar o zo waardevol en helemaal terug van weggeweest! 
In deze workshop gaan we samen ontdekken wat voor moois we allemaal met deze vrucht kunnen doen. 
We zetten ons gezellig bij de kweeperenboom en gaan samen aan de slag. 
Na de workshop ga je naar huis met je eigen potje kweeperenjam en een zalfje tegen kloven en een ruwe huid.  Je maakt en proeft lekkernij en je krijgt nog heel wat tips voor lekkere receptjes mee naar huis.  Daar we bij droog weer buiten gaan werken en bij lichte regen in het bosje, voorzie hiervoor aangepaste kledij.  Verder breng je 2 keukenhanddoeken, een snijplank, een bakje voor groenafval, een keukenschort en een scherp mes mee. 
De andere materialen worden door ons voorzien.  Deze activiteit wordt begeleid door Sylvia Poel.
Om de workshop in rust te laten verlopen, werken we met een maximum van 6 inschrijvingen.  

Ben je opzoek naar een cado met een persoonlijke tintje: geboorte, huwelijk, samen wonen, verjaardag, afscheid, kerst, nieuwjaar, …of heb je zin om iemand te verwennen … ik creëer graag met je mee,….

‘                             Verwennerij van de natuur

Maandagmiddag 14u- 17u

We maken natuurlijke producten wat er op dat moment mogelijk is en in bloei staat.  Wat staat er sowieso er al op: tandpasta, haarlotion, badzout, goudsbloemzalf, een gezichtsmasker en een gezichtsolie voor in de zomer. Basis producten zijn cocosolie, amandelolie, grondwater of olijf olie. Allemaal hele zachte producten.

Kostprijs is 50 euro. De kosten gaan vooral aan duurzame verpakking. Als je deze zelf meebrengt kan het goedkoper. De verpakking heb je natuurlijk voor altijd en kan je thuis  de productjes zelf weer maken en hergebruiken.   Wat neem je mee naar huis. Je eigen gemaakte natuurlijke producten plus een goudsbloem. Zodat je thuis verder kan zaaien en planten.

Vijf ritmes dans van Gabrielle Roth

Maandagavond 20u tot 22u

Hou je van dans , van bewegen, je eigen ritme voelen in je lijf. Dan nodig ik je uit om dit samen te beleven met anderen. Vijf ritme dans is heel eenvoudig , deze bestaat uit vloeiend, staccato, chaos , lyrisch en stilte. Er zijn geen stapjes te leren en geen ervaring. Het enige wat er nodig is de bereidheid om te bewegen en te ademen. Samen vormen de ritmes een golf van energie; elk ritme is een verschillend energieveld waarin je jezelf in expressie kan vinden. Het is een manier om vrijheid te voelen in je lichaam. Net zoals de natuur zijn vrijheid voelt om te groeien , gaan we deze vrijheid zelf verkennen.

Ontdek je schoonheid en breng haar naar buiten.  Prijs :25 euro

 

Innerlijke tuin

Dinsdagmiddag van  14u tot 16u 30

Graag verwelkom ik jullie in een voor dit doel opgezette krachtplaats in de mooie tuin van Annemie.

Via meditatie breng ik jullie naar jullie innerlijke tuin waar een transformatie mag plaatsvinden en waar je jouw schoonheid en stralend licht mag ontmoeten. De krachtplaats ondersteunt dit transformerende proces. Wie wenst kan naderhand in woord of kleur zijn ervaringen op papier zetten. €35,00

Aansluitend voor wie wil een 1 op 1 sessie van max.15 min.: toon me je tuin en ik vertel je wie je bent. Meebrengen een google maps print van het perceel waar je woont (woning + tuin) €10,00. Mogelijkheid tot het kopen van mineraal stenen en kristallen.

Gegeven door Katrien, tuin en landschapsarchitecte van Naturalis.

 

Yoga in buitenlucht

Dinsdagavond van 20u tot 22u yoga

vervolgens kampvuur tot 23u30.

Wil je meer souplesse en tevens kracht voelen? Wil je werken aan een juiste balans tussen lichaam en geest en meer bij je Zelf komen. Doe mee in met de yoga.

 

Het gaat om verstilling en bewustwording op jou manier. Yoga kan beoefend worden op jouw niveau en kunnen. Yoga is inspirerend, balancerend, ontspannend, helend, energie gevend, rustgevend, zingevend en bevorderd onze gezondheid in alle opzichten. Yoga wordt verzorgd door Wendy Compeer.

Het kampvuur wordt muzikaal ondersteund door Dorien Aernouts.

Prijs: 25 euro

    Mandala tekenen

 


Woensdag ochtend van 10u tot 12u.

Wat ? Door middel van ontspanningstechnieken, wandelen  en mandalatekenen gaan we ons eigen intuïtie aanwakkeren en verkennen. Dit creatief naar buiten brengen geeft  rust en een beter contact met je zelf en je omgeving. Dit gaat in groep doorgaan. Laat je verrassen door wat er ontstaat.

Prijs:  20 euro

 

 

Schrijven van trooststenen.

       Woensdag middag 14u tot 17u

We gaan het gezellig en knus maken. We krijgen een topje van de sluier van hoe kalligrafie werkt. We gaan met zijn allen aan de slag om stenen te schrijven die een plekje krijgen in het troostplekje in Loenhout. Dat is een plekje waar je troost  kan vinden door de rust en de natuur die daar ontstaat. Op dat plekje liggen troost stenen die mensen meekunnen nemen om kracht uit te putten.  Je neemt 1 steentje mee naar huis die je dicht bij je houdt of je geeft hem weg. Het wordt een middag van elkaar inspireren en je creativiteit laten stromen. Wie heeft hier zin in ?

Kosten zijn nog niet bekend maar veel gaat het niet zijn daar de stenen een plek krijgen in het collectieve.