Yoga

Yoga zorgt ervoor dat de band met je lichaam  hersteld wordt. Je leert  luisteren naar je lichaam en je adem, je leert ervaren wat stilte, ontspanning, kracht en souplesse voor jou kunnen betekenen. Het kan je manier van leven meer in balans brengen.

Yoga heeft voor me zeker een meerwaarde en zal dit ook meegeven als ik merk dat het iets kan betekenen. Er zijn heel veel vormen van yoga. Kijk zelf welke stijl het beste bij je past.

- Volwassen yoga

Op dinsdagavond worden yogalessen georganiseerd in de praktijk. Deze lessen worden gegeven door Wendy Compeer. Ze doet  dat met hart en ziel en met veel compassie.

Peter Levine gaat dieper in op de effecten van een trauma op het menselijk lichaam, het brein en de psyche. Hij toont aan dat een trauma geen ziekte of afwijking is, maar een opgelopen verwonding als gevolg van angst, hulpeloosheid en verlies. Het hoeven allemaal geen grote trauma te zijn. Iedereen komt kleine trauma’s tegen. De grote van het trauma’s hangt sterk samen met de onmacht die ervaren werd op dat moment en of we gaan vluchten of gaan bevriezen in deze stress volle situatie. Als de wonde geen aandacht krijgt, kan iemand hier nog jarenlang last van houden. Centraal bij de verwerking van een trauma staat wat Levine noemt, de kracht van compassie. Door te luisteren naar het eigen lichaam stel je dit in staat de geblokkeerde energie los te laten en deze compassie te voelen. Op dat moment kan het genezingsproces beginnen.  Deze overtuiging leefde al langer in me. Tijdens mijn integratieve opleiding tot psychotherapeut werd mijn aanvoelen , positief bevestigd met de onderzoeken van Levine. Hierin is de combinatie van de biologie, de neurowetenschap en de lichaamsgerichte psychotherapie belangrijk.

Ik beheers verschillende manier om vanuit het lichaam te werken. Vanuit mijn jarenlange ervaring van yoga geven, heeft yoga zeker een positief effect.

- Kinderyoga

Op een speelse manier wordt er omgegaan met lichaam en geest. Het is een fijne manier voor kinderen om zowel te bewegen als te ontspannen.  

Kinderen duiken in een avontuur waar van alles te beleven valt.  Geborgenheid en veiligheid staan zeer centraal.  Hun creativiteit en fantasie worden gestimuleerd.

Het maken van plezier staat voorop!  Iedere les is een avontuur waar niets moet. Sommige oefeningen brengen samen met een goede ademhaling rust en ontspanning. Waardoor je concentratie, je zelfvertrouwen en  je lichaamsbewustzijn verhoogt. Andere oefeningen geven juist meer energie en verhogen je innerlijke krachten.

Wekelijkse kinderyogalesjes geef  ik niet meer, ik verwijs graag door.

Ik zal in de vakantie enkel nog kampjes kinderyoga organiseren.

- Kinderyoga-massage

Deze avond is bedoeld voor ouders die kinderyoga -massage willen toepassen bij hun kinderen. Er wordt aandacht besteed aan massageverhaaltjes, massagegrepen en oefeningen. De verschillende oefeningen worden voorgedaan en samen ingeoefend. De kinderyoga -massage is voor iedereen toegankelijk en makkelijk door de kleding heen uit te voeren.

Bij kinderyoga -massage draait  het voornamelijk om samenwerken, verbinding maken, vertrouwen, het leren omgaan met aanraking en het plezier dat je samen daaraan beleeft. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die worden gemasseerd, beter slapen en leren. Ze  zijn zich meer bewust van hun lichaam, respecteren hun eigen grenzen en die van anderen meer. Ze zijn emotioneel sterker en hebben een betere weerstand waardoor ze minder snel ziek worden.

Ik doe wat ik kan, geweldig toch?