Natuurlijk leven

Vanuit mijn roots, blijf ik een boerendochter in hart en ziel. Inspiratie door de natuur en dieren heb ik van kinds af aan meegekregen. Dank je wel ma en pa. Hoe ik als jong kind in contact ben gekomen  met verlies op de boerderij. Hoe leven en dood in elkaar verweven zitten, vindt je zo sterk terug in de natuur.

De volgende spreuk is voor mij niet vreemd: ’veracht de dood niet maar aanvaard hem daar ook hij een van de dingen is, die de natuur wil’. En toch biedt de natuur ons zoveel meer, laten we hier ook een onderdeel van zijn.

Ons nieuwe stekje nodigt heel erg uit om hier iets mee te doen.  Ik wil mensen uitnodigen die bewust bezig zijn met de natuur. Hen uitnodigen om hier activiteiten te organiseren waar zorg voor natuur centraal staat. En weet, wij mensen zijn ook onderdeel van die mooie natuur!

 

Geplande activiteiten:

Kweepeer, een oude vrucht maar o zo waardevol en helemaal terug van weggeweest! 
In deze workshop gaan we samen ontdekken wat voor moois we allemaal met deze vrucht kunnen doen. 
We zetten ons gezellig bij de kweeperenboom en gaan samen aan de slag. 
Na de workshop ga je naar huis met je eigen potje kweeperenjam en een zalfje tegen kloven en een ruwe huid.  Je maakt en proeft lekkernij en je krijgt nog heel wat tips voor lekkere receptjes mee naar huis.  Daar we bij droog weer buiten gaan werken en bij lichte regen in het bosje, voorzie hiervoor aangepaste kledij.  Verder breng je 2 keukenhanddoeken, een snijplank, een bakje voor groenafval, een keukenschort en een scherp mes mee. 
De andere materialen worden door ons voorzien.  Deze activiteit wordt begeleid door Sylvia Poel.
Om de workshop in rust te laten verlopen, werken we met een maximum van 6 inschrijvingen.  

Zegt minder afval jou wel iets? Wel, bijenwasdoeken (in het Engels Bee’s wrap) vormen een afvalvrij alternatief voor plastiek of aluminium folie en plastiek zakjes om eten in te bewaren.  Je kan bijenwasdoekjes gebruiken om bijvoorbeeld een halve komkommer, kaas of boterhammen in te bewaren of om een kom mee af te dekken.  Je kan ze hergebruiken en gaan een half jaar tot 1 jaar mee.  Nadien kan er terug een bijenwaslaagje over gedaan worden en zo is het oorspronkelijke doekje weer helemaal gerecycleerd.

 

Zin om dit zelf te maken?  In een relaxte workshop ga je zelf aan de slag en kan je ca 5 doekjes maken.  Alle materialen, inclusief stof in allerlei leuke printjes, worden voorzien.

Inschrijven voor 15 oktober 2020. Om iedereen voldoende doekjes te kunnen laten maken, wordt de workshop beperkt tot 8 personen.  Indien er meer inschrijvingen zijn, geen nood, dan wordt een tweede workshop op een latere datum ingelegd.

Wees welkom op dit verwarmende Pure Sound lig-concert gebracht door Geert Kumpen.

Meer informatie volgt nog…

Als je echt van de natuur houdt, dan vind je schoonheid overal

VINCENT VAN GOGH

Onze tuin heeft een mooi ecologisch evenwicht en dat willen we graag behouden. Met dank aan de vorige eigenaars van ons stekje om de biodiversiteit te behouden. Zoiets vraag veel werk. Wij willen hierbij graag mensen uitnodigen die even rust in hun hoofd nodig hebben en even iets anders willen. Op maandag zijn ze welkom om hier in ons paradijsje te vertoeven, een handje te helpen. Even een moment om je hoofd leeg te maken, zorg te geven aan jezelf. Dit kan door bezig te zijn met moeder aarde, te wroeten in de grond, planten die verstikt geraken ruimte te geven, zorg te geven aan de dieren en ook zo zachtheid te geven aan jezelf. Of gewoon om je te laten verwonderen hoe de natuur zich staande houdt.

De natuur doet niets zonder doel.

ARISTOTELES