Visie

Verbinding, Rust, Balans. Dit zijn elementen die ieder van ons, elke individu, elk gezin zoekt.  Als we uit ons midden zijn, verliezen we ons natuurlijk evenwicht. We geraken gestrest, emotioneel  en lichamelijk zijn we uit balans. Onze waarneming vernauwt en de relatie met anderen en onszelf verarmt.

Tijdens onze levensreis komen we kleine en grote dingen (trauma’s) tegen die ons van slag brengen. Denk maar aan het verlies van een dierbare, iemand in de familie wordt ziek, een scheiding, een pesterij, een vriendje dat gaat verhuizen, verlies van werk…

Voor mij is verlies een ruim thema. Ook als je kiest voor iets wat je graag wil, verlies je iets. Deze twee gaan steeds hand in hand. Kiezen is verliezen. De ene keer kies je er voor, de andere keer niet.

Onze maatschappij geeft ons weinig ruimte voor verlies. Alles hoort perfect te zijn, we horen te voldoen aan heel wat verwachtingen.

We hebben weinig ruimte om het voelen serieus te nemen. Nochtans zijn verlies en verdriet belangrijke onderdelen van het leven. Het is normaal dat je een keer uit evenwicht bent. Het is normaal dat je een keer aan het wankelen gaat.

Hoe kunnen we ruimte geven aan dit alles? Hoe creëren we een plek om ons midden weer te vinden en waar we innerlijke rust ervaren zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Hoe geven we ruimte aan ons gevoel, gedachtes, lichamelijke sensaties (lijf) en je hart? Hoe creëren we een plekje om ons midden weer te vinden en de rust van binnen uit te ervaren.

Missie

Met praktijk ‘Samen op stap’  wil ik graag een veilige haven, een plekje creëren zodat jij op je eigen manier je eigen innerlijke kracht mag ontdekken en je eigen stevige basis te voelen. Het is een hele fijne uitdaging om samen met kinderen en volwassenen  op stap te gaan. Je krijgt weer meer energie, je voelt je meer verbonden met jezelf en met anderen.  Jouw kind leeft op, jij leeft op, je gezin leeft op.

In de natuur zijn alle mensen gelijk, het zijn hun gewoontes die de verschillen maken.