Wie ben ik

Ik ben Annemie Van den Bergh en volgde de opleiding psychologie aan de hogeschool. Tijdens  mijn werk kwam ik mensen tegen die vastgelopen waren op oude emotionele pijnlijke plekken. Ik ging op zoek naar antwoorden. Wat doe je ermee? Hoe ga je er mee om? Doorheen de opleidingen die ik volgde werden de antwoorden steeds duidelijker.

Ik volgde de opleiding tot rouwconsulent voor volwassenen. Daarna volgde ik een opleiding bij Lut Celie voor het begeleiden van kinderen met emotionele pijn. Daar heb ik mijn hart verloren aan visie en werking om kinderen te begeleiden.  Afscheid en verlies in de brede zin kan een berg emoties teweegbrengen. Maar het kan ook fysieke veranderingen of minder zichtbare innerlijke processen activeren. Verlies en rouw zijn voor iedereen anders: het kan leegte doen ontstaan, chaos, paniek, vastbijten in je werk, dwangmatig doorgaan en sterk zijn.

De opleiding kunstzinnig werken met drama, beweging en dans en de opleiding tot kinderyoga-docent, kindertolk waren zeer zinvolle aanvullingen. In deze laatste opleiding staat het spiegelen zeer centraal. Welke spiegel houden onze kinderen ons voor. Dit heb ik ten volle mogen ervaren samen met mijn man, als mama van vier zonen. De laatste jaren heb ik ook ervaren hoe dieren en de natuur je kunnen spiegelen. De opleiding tot integratieve psychotherapeut verlies, rouw en trauma was de kers op de taart. Daar vielen al deze ervaringen samen.

Ik geloof in de natuurlijke processen in elk mens. Ik geloof in mogelijkheden, in waarden vanuit je hart, eerder dan het denken vanuit problemen of stoornissen. Ik sta graag mensen bij om meer authentiek te worden en te zijn, te leven vanuit hun hart, er te zijn als een mooi natuurlijk wezen met natuurlijke reacties, met gevoel en met lichamelijke signalen die je iets willen vertellen. Ik wil mensen leren leven met hun verdriet, ze leren leven net zoals ze zouden willen, meer in je kracht te staan. En van dit alles te genieten en dankbaar te zijn voor wat was, is,…

Vanuit deze beweegredenen en veilig voelen gaan we samen stilstaan bij wat er nodig is om terug in beweging te komen.

 • Basisopleiding Psychologie aan de hoge school.
 • Neuropsychologische diagnostiek, Katholieke Universiteit Nijmegem
 • Basiscursus geïntegreerde belevingsgerichte zorg door het instituut voor Maieutische ontwikkeling.
 • Basis Medische Vorming in Utrecht bij het Seth (post HBO-niveau).
 • De taal van de kindertekeningen, Sint -Niklaas door de Kern.
 • Jaartraining van rouw voor volwassenen,  te Wijgmaal Zorg -saam,o.l.v. Johan Maes en Lut Celie
 • Jaartraining emotionele pijn bij kinderen, Te Wijgmaal Zorg- saam,o.l.v. Lut Celie
 • Lerarenopleiding kinderyoga,te Brugge, o.l.v. Rosie Govaerts
 • Kleuter- en peuteryoga, babyyoga.
 • Hoe kinderen begeleiden vanuit de kinderyoga met een extra zorg (Helen Purperhart).
 • Vijfdaagse over hoe communiceren met kinderen, Heist op de Berg, o.l.v.  Lies Ledegen.
 • Jaartraining kunstzinnig werken met drama, beweging en dans te Breda aan de Kleine Tiki.
 • Module ‘ In mijn kracht’ staan, te Gent o.l.v. Lut Celie.
 • Kindertolk opleiding gegeven door Janita Venema (2014).
 • Dierentolk (2016)
 • Integratieve psychotherapeut trauma, rouw, verlies (2017) Eindwerk (Meerwaarde van dieren binnen de psychotherapeut)
 • TRE (Trauma Releasing Exercises)
 • Kennis van EMDR
 • Oudercursus Circle of Security Parenting (2018)
 • Wandelcoach (2019)
 • Burnout opleiding (2020)
 • Hartcoherentie (2022)
Inhoud accordeon

Ik vind het belangrijk om bij te scholen en te blijven groeien in wat ik al reeds doe.