Wat houdt dit in?

Het is geen toeval dat praktijk ‘Samen op stap’ ook wandeltherapie aanbiedt. Ik ga graag op stap. Ik neem je letterlijk en figuurlijk mee op stap/op wandel en dompel je in de natuur. Wat spiegelt de natuur ons.  Wat heeft de natuur je te vertellen. Wat spiegelt ze ons. Waar voel je, je door aangesproken tijdens de wandeling. We staan stil bij deze elementen en laten gebeuren wat er gebeurt. Alles is oké.

Het is bevrijdend om zonder oordeel te kunnen stilstaan en je onderbewuste te laten spreken in de symboliek van de natuur. ‘Er mogen zijn’, wat diep in ons leeft, is zo verrijkend, zo verademend.

De natuur heeft een bijzonder positief effect. Wil je hier meer over weten, kan ik de onderstaande artikels zeker aanraden.

  • Bosbaden: kopje onder in de natuur ‘flow’
  • Modder, de nieuwe prozac.

Het is  al eerder bewezen dat bewegen een positief effect heeft. Mentale veranderingen worden bevorderd door je fysiek in beweging te zetten. Bilaterale bewegingen stimuleren de hersenen en prikkelen de zintuigen. Je krijgt er als het ware energie van. Naast elkaar lopen is minder bedreigend en werkt beter.

Het mooiste uitzicht komt na de zwaarste klim.