Werkwijze

Wandeltherapie

De eerste afspraak (intake) gebeurt in de praktijkruimte bij me thuis. We kijken  samen wat er leeft en wat er op de voorgrond staat. We bekijken de specifieke klachten. Het kan ook zo zijn dat we tijdens de intake beslissen om een wandelsessie in te plannen.

Na het kennismakingsgesprek spreken we een uur en plaats af in functie van je conditie. De eerste wandeling staat op zichzelf. Een wandeltherapie verloopt normaal gezien in drie wandelsessies.

Na iedere wandeling is er even tijd om samen te kijken wat we ontdekt hebben en kan je dit verder in actie zetten. Dat neem je dan verder mee als je alleen gaat wandelen.

Coachen in de natuur

Ieder avontuur begint met een eerste stap. Stap voor stap wordt het een tocht. We komen verschillende landschappen tegen, een hert, een roofvogel (dierentolk), een omgevallen boom, een splitsing, … De natuur biedt zoveel.

We maken dezelfde tocht. En toch bewandelt ieder de tocht op zijn eigen manier.

Je stappen worden een wandeling en de wandeling krijgt een verhaal. Het wordt jouw verhaal en jouw verhaal krijgt ruimte.  De natuur heeft alle tijd, ze heeft geen haast en toch raakt alles af. Tijdens het wandelen krijg je inzichten door de opdrachten die worden aangereikt. Jij bepaalt zelf wat je ermee wil of/kan doen.

De wandeling gaat steeds op een ander plek door. Je mag zeker zijn: het wordt elke keer weer een boeiend en verrijkend verhaal.

De wandeling vinden steeds plaats op maandagochtend, één keer in de maand.

Zowel de mens en de natuur beschikken over een onschatbare bron van wijsheid. Als je het toelaat, kunnen ze mooi samenwerken.